Hoe komt het dat crypto nu stijgt?

Dit is waarom crypto nu stijgt!

Markt update

Dit artikel delen via

Introductie waarom crypto nu stijgt

In de afgelopen maand is de cryptomarkt weer flink gestegen ondanks divers slecht macro-economisch nieuws. In dit ‘3 minuten artikel’ zal ik een belangrijke reden geven waarom crypto nu stijgt.

Ondanks het feit dat de Fed toegaf dat de economische groei duidelijk vertraagt, heeft de Fed zojuist nog eens 75 basispunten verhoogd en herhaalde de weg van de minste weerstand: meer stijgingen in het verschiet – helemaal tot Fed Funds op 3,75%! En toch hebben de markten een gigantische rally op gang gebracht, geleid door de volatielste en sentiment gestuurde activaklassen: Nasdaq en Crypto.


Grafiek van interest rates verhoging m.b.t. waarom crypto nu stijgt
De Federal Reserve verhoogt de target range voor de fed funds rate

Crypto nu stijgt door de FED

Ondanks de verhoging van de rentes gaf Fed voorzitter Jerome Powell een belangrijke indicatie, namelijk dat de rentes zich bevinden op een niveau dat in grote lijnen in overeenstemming is met de schattingen van neutrale rentetarieven nadat ze de renteverhogingen naar voren hebben geschoven. Deze kleine zekerheid geeft de markt weer stoom om de rally voort te zetten. Verder vertelt het verleden ons ook dat iedere keer dat de Fed restrictief werd, hebben ze uiteindelijks iets gebroken, zoals de .com bubbel, financiële crisis of China vertragingen.

Tot voor het nieuws van de Fed kon je er helemaal zeker van zijn dat de Fed gewoon op het gaspedaal zou hebben gedrukt – de inflatie moet omlaag: geen ruimte voor nuances. Nu er wel nuances lijken te zijn ging het anders dan verwacht, de Fed stopt namelijk met het geven van een ‘Forward guidance’, ze zullen nu alles baseren op data. Dit heeft tot gevolg dat je de markten groen licht geeft om hun kansverdelingsmodellen over alle activaklassen vrij te ontwerpen zonder enig anker.

Samenvatting

Kortom, de marktrally werd aangespoord doordat Powell zijn ‘Forward guidance’ afsloot en het seizoen van ‘volledige gegevensafhankelijkheid’ begon – gezien de sterke mening van de obligatiemarkt over de toekomstige inflatie en geen automatische-pilootverstrakking van de Fed meer aan de horizon, gingen beleggers alle andere activaklassen overeenkomstig herprijzen op het nieuws.

Eén gedachte over “Hoe komt het dat crypto nu stijgt?

Geef uw reactie op dit artikel: