Home button banner - The Financial Hub (Leren Beleggen)

Onderzoek doen: Hoe dan?

Beginners aandelen onderzoekstemplate

The Financial Hub - Aandelen onderzoekstemplate (aandelen onderzoekstemplate)

Dit artikel delen via

Deze template bevat:

Introductie

Dit aandelen onderzoekstemplate geeft een basis om een bedrijf te onderzoeken, voorlopig zal er nog niet ingegaan worden op details, later wordt dit template wellicht uitgebreid/aangepast als daar behoefte voor is. De template gaat in op fundamentele analyse, technische analyse wordt niet behandeld. Dit is ook een template voor analyse van bedrijven in het algemeen, er wordt niet specifiek ingegaan op dividend aandelen, groeiaandelen of speculatieve aandelen. Een andere mededeling is: naarmate dat een onderzoek vordert des te breder je het kan maken, voor de meer ervaren beleggers zullen er persoonlijke elementen of zaken zijn die ze wellicht missen. Deze file is gericht op beginners om ze een beeld te geven hoe ze überhaupt onderzoek zouden kunnen doen en welke vragen ze kunnen stellen/beantwoorden.

Onderzoek voor een fundamentele analyse bestaat uit twee hoofdcomponenten: de kwalitatieve analyse en de kwantitatieve analyse.

  • De kwalitatieve analyse bestaat uit een inhoudelijk stuk onderzoek dat niet meetbaar is.
  • De kwantitatieve analyse bestaat uit harde cijfers die meetbaar zijn, denk hierbij in de basis aan omzet en winst.

Wanneer je als belegger totaal niet bekend bent met een aandeel ga je vaak gefaseerd zowel kwantitatief als kwalitatief informatie verzamelen.
Dit template maakt gebruikt van enkele niveaus waar op elk moment afhankelijk van je voorkeur een aandeel kan afvallen. Zaken waar dieper op ingegaan kan worden op het moment dat een basis is gelegd zullen volgen. Het template kan je handig gebruiken met onder andere de volgende artikelen: Hoe vind ik nieuwe aandelen? en Wanneer stap je in en weer uit?.

Verder lezen?

U heeft enkel de introductie van dit members-artikel kunnen bekijken. Wilt u dit artikel verder lezen? Log dan snel in als member of sluit snel een abonnement aan.

Geef uw reactie op dit artikel: