Drie Vanguard ETF’s die je kunnen helpen om financieel onafhankelijk te worden

Drie Vanguard ETF’s die je kunnen helpen om financieel onafhankelijk te worden

Dit artikel delen via

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on print
Share on email

Introductie

Net als beleggingsfondsen bieden exchange-traded funds (ETF’s) beleggers de mogelijkheid om gemakkelijk te beleggen in zogeheten aandelenmandjes. Maar een belangrijke manier waarop de twee verschillen is dat een aandelen-ETF, beleggers gemiddeld 0,53% aan jaarlijkse fees in rekening brengt, vergeleken met het gemiddelde mutual fund rate van 1,42%.

Bij het overwegen van een ETF hebben beleggers duizenden opties. Sommige fondsen volgen specifieke indexen, terwijl andere hun portefeuillekeuzes baseren op kenmerken zoals marktkapitalisatie, geografie of beleggingsstijl. Maar als je geïnteresseerd bent in fondsen met een gebalanceerde benadering, raad ik aan de Vanguard S&P500 Growth ETF (NYSEMKT: VOOG), Vanguard Information Technology ETF (NYSEMKT: VGT) en Vanguard Dividend Appreciation ETF eens goed te bekijken. (NYSEMKT: VIG). Investeren in een combinatie van deze drie goedkope ETF’s kan je helpen om met pensioen te gaan als miljonair en dat ook te blijven.

Op zoek naar groei in de S&P 500

De Vanguard S&P 500 Growth ETF is zeer geschikt voor de langetermijnbeleggers. Het heeft een portefeuille die bestaat uit de bedrijven in de S&P 500 Growth Index, en de prestaties weerspiegelen dit grotendeels. Die groeiaandelen bieden beleggers hogere potentiële winsten, maar ze brengen wel een gematigd risiconiveau met zich mee.

Veel beleggingsexperts, waaronder de legendarische miljardair-belegger Warren Buffett, suggereren dat beleggen in de S&P 500 een eenvoudige manier is om het giswerk weg te nemen om te beslissen in welke bedrijven het beste kan worden geïnvesteerd. De S&P 500 omvat echter zowel groei- als waarde aandelen. De S&P 500 Growth Index kamt de ongeveer 500 bedrijven in de benchmark door en selecteert de bedrijven met hogere groeivooruitzichten.

Als het dus groei is waarnaar je op zoek bent, heeft de Vanguard S&P 500 Growth Fund een gemiddeld jaarrendement van 19% behaald sinds de oprichting in 2010 en heeft het 19% overschreden voor zijn een-, drie- en vijfjaarsgemiddelden op jaarlijkse aangiften na belastingen (Amerikaans).

High tech fund, Hoge risico’s

Veel financiële experts suggereren dat als je tijdens je pensionering de levensstijl wilt behouden waaraan je gewend bent geraakt terwijl je een vast salaris had, dat je tussen de 10 en 12 keer je jaarinkomen opzij moet zetten tegen de tijd dat je uit loondienst gaat. Dat betekent dat een huishouden met een jaarinkomen van 100.000 euro tussen de 1 en 1,2 miljoen euro nodig heeft als de kostwinners met pensioen gaan.

Maar de gedachte om met pensioen te gaan als miljonair gaat voor sommigen verder dan dat en de Vanguard Information Technology ETF heeft het potentieel om grotere beloningen te bieden aan degenen die bereid zijn meer risico te nemen. Zoals de naam al doet vermoeden, richt de ETF zich op bedrijven in de informatietechnologiesector, waaronder Apple, Microsoft en Nvidia, waardoor het de afgelopen 10 jaar een gemiddeld jaarlijks rendement van 23,6% heeft behaald – beter dan het gemiddelde jaarlijkse rendement van 14,8% van de S&P 500 over dezelfde periode.

Het komt met een hoog risiconiveau dat zich aan de bovenkant van de schaal bevindt die Vanguard gebruikt om het risico van diens fondsen te beoordelen 5 van de 5. De informatietechnologiesector herbergt veel bedrijven die zwaar kunnen worden beïnvloed in bearmarkten. En niet al deze bedrijven richten zich op dividenden om de daling voor beleggers tijdens mindere jaren op te vangen, of om de diversificatie te bieden die je hebt met de enorme spreiding van de S&P 500-bedrijven.

Maar als er herstel komt, worden ze vaak geleid door de technische sector, zoals in 2019 gebeurde. Als u een belegger bent die bereid is hogere risico’s te nemen om je financiële doelen te bereiken, heeft deze ETF het potentieel om je te helpen deze te bereiken. Een belegger die op 30-jarige leeftijd begint, kijkt naar een potentieel van ongeveer 37 werkjaren om te beleggen voordat hij met pensioen gaat. Als u gedurende 37 jaar slechts 80 euro per maand in deze ETF kunt persen, biedt dit de mogelijkheid om de grens van 1 miljoen euro te bereiken met een totale investeringskost van 35.500 euro gebaseerd op het gemiddelde jaarlijkse totale rendement van 14,5% dat het fonds sinds zijn oprichting in 2004 behaalt.

Dividend in plaats van salaris

Veel mensen gaan met pensioen, niet zeker of hun spaargeld voldoende zal zijn om er comfortabel doorheen te komen. Als je het geluk hebt een portefeuille van meer dan een miljoen euro te hebben opgebouwd, kan de Vanguard Dividend Appreciation ETF je helpen om op dat niveau te blijven als je eenmaal op je beleggingen vertrouwt om je uitgaven te dekken. Het is een goede aanvulling op elke pensioenportefeuille die is ontworpen om een vast inkomen te genereren of om te profiteren van de voordelen van het herbeleggen van dividend.

In de afgelopen 10 jaar heeft deze ETF bewonderenswaardig gepresteerd, met een gemiddeld jaarlijks rendement van meer dan 12%. Het huidige dividendrendement is 1,74% – beter dan de 1,3% van de S&P 500 in januari. In 2021 keerde de ETF een jaarlijks dividend uit van $2,66 per aandeel, 16% meer dan in 2020. En in de afgelopen vijf jaar is de uitbetaling op jaarbasis met 8,6% gestegen.

Die kwartaal dividenden kunnen gepensioneerden een constante inkomstenstroom bieden om hun salaris te vervangen. Gecombineerd met de S&P 500 Growth ETF en de Information Technology ETF heb je als belegger een gebalanceerde methode om financieel onafhankelijk te worden.

Geef uw reactie op dit artikel: