Home button banner - The Financial Hub (Leren Beleggen)

Verschillende brokers

The Financial Hub - Brokers (brokers beste)

Dit artikel delen via

Introductie

In dit artikel willen wij jullie graag meer vertellen over een aantal verschillende Brokers die ter beschikking staan tot zowel beginnende als meer ervaren beleggers. We zullen één voor één in gaan op de prijzen van verschillende brokers, functies, voor & nadelen en welke broker het beste past bij jou beleggingsdoelen. Wij houden als The Financial Hub geen partnerships erop na met Brokers, deze informatie wordt geheel onafhankelijk aangeboden.

The Financial Hub - Brokers (brokers beste)

DeGiro

DeGiro is een Nederlandse broker en is vaak in Nederland de eerste keuze van beginnende beleggers. Een van de belangrijkste redenen zijn de lagere prijzen bij kleinere orders en de zogeheten DeGiro kernselectie. Dit is een selectie van ETF’s die aan te schaffen zijn zonder transactiekosten. 

The Financial Hub - Brokers (brokers beste)

BUX

Bux is een Nederlandse Broker. Naast DeGiro wordt ook deze Broker vaak door beginners gekozen. BUX is vooral bekend omwille van diens basic interface. 
Groot nadeel is het beperkte aanbod van Bux. 

The Financial Hub - Brokers (brokers beste)

Lynx

Lynx is een Nederlandse broker, maar valt onder Interactive Brokers, dat is een Amerikaanse partij.

Lynx is een broker voor de wat meer ervaren beleggers die met grotere bedragen beleggen. Minimale storting bedraagt 3000 euro. 

The Financial Hub - Brokers (brokers beste)

T212

Trading212 is een Engels trading platform. Het heeft een groot aanbod aan en verschillende tools om je te ondersteunen met beleggen. Daarnaast geeft Trading212 de mogelijkheid om fractionele aandelen te kopen.

DeGiro

The Financial Hub - Brokers (brokers beste)

DeGiro is een Nederlandse broker die vooral populair is onder beginners. DeGiro heeft een makkelijke interface en heeft daarnaast een groot aanbod gecombineerd met lage prijzen.

Een belangrijk element van DeGiro waarom beginners er voor kiezen is de kernselectie van DeGiro, dit zijn ETF’s geselecteerd door DeGiro die aangeschaft kunnen worden zonder transactie kosten. Mocht jij een passieve belegger zijn die maandelijks voor zo’n laag mogelijke kosten wil mee beleggen met de markt dan kan dit zeer van toepassing zijn op jou situatie. 

Pros DeGiro

 • Kernselectie met ETF’s
 • Makkelijke Interface
 • Relatief goedkoop
 • Groot aanbod
 • Geen minimale inleg

Cons DeGiro

 • DeGiro heeft op drukkere dagen al snel problemen
 • Geen Forex
 • Gelimiteerd in onderzoeksmiddelen/informatie 

BUX

The Financial Hub - Brokers (brokers beste)

Bux is een broker in Nederland die voor veel mensen wel bekend is van de reclames. Bux werkt uitsluitend via de telefoon, maar maakt gebruik van een zeer eenvoudige interface. Bux is zeer toegankelijk voor beginners. Echter door het gelimiteerde aanbod zal je tevens als beginner zeer snel tegen limitaties aanlopen waardoor je het gevoel krijgt te willen “upgraden”.

Mocht je als beginner kennis willen maken met de beleggingswereld dan kan Bux vanwege zijn basis interface de verstandige keuze zijn. Dit limiteert tevens de kans op fouten. 

Pros Bux

 • Toegankelijk voor beginners
 • Aantrekkelijk geprijsd voor beginners
 • Geen minimale inleg

Cons Bux

 •  Zeer gelimiteerd aanbod van aandelen
 •  Gelimiteerd in onderzoeksmiddelen/informatie
 • Geen derivaten

Lynx

The Financial Hub - Brokers (brokers beste)

Lynx is een broker van IBKR. Lynx wordt gezien als een Broker voor serieuze en meer ervaren beleggers. Met de tarieven van Lynx bent u dan ook als belegger het voordeligst uit bij grotere orders. Lynx biedt zeer veel producten aan van aandelen tot opties en CFD’s. Daarnaast biedt Lynx verschillende aanvullende diensten aan zoals een webtrader en wekelijkse nieuwsbrieven met handels ideeën. 

Lynx is niet gericht op beginnende beleggers dat wordt al duidelijk aan de minimale inleg van 3000 euro. Voor een beginnende belegger kunnen tevens de handelsomgeving en aanvullende diensten als overweldigend ervaren worden. Maar mocht jij al een tijdje bezig zijn en niet tevreden zijn met andere Brokers dan kan een overstap naar Lynx voor jou een serieuze overweging zijn.

Pros Lynx

 • Aantrekkelijk geprijsd voor midden grote tot grote transacties.
 • Zeer veel onderzoeksmiddelen & trader omgeving.
 • Zeer breed aanbod van alle derivaten

Cons Lynx

 •  Minimale inleg van 3000 euro.

Trading212

The Financial Hub - Brokers (brokers beste)

Trading212 is een Engelse broker gevestigd in Londen. Wat Trading212 interessant maakt is dat het een groot aanbod heeft, de mogelijkheid tot aankoop van fractionele aandelen en dat alles voor een aantrekkelijke prijs.

Waar je wel rekening mee dient te houden is dat Trading212 niet in Nederland gevestigd heeft, dit heeft gevolgen voor je belasting aangiften. Met Nederlandse brokers gaat alles vrijwel automatisch en hoef je uitsluitend met de aangifte de ingevulde gegevens te bevestigen. Bij Trading212 dien je dit zelf bij te houden en op te geven. 

Een ander groot voordeel van Trading212 is de mogelijkheid om zelf aandelen mandjes aan te maken en hier periodiek geld op in te leggen. Zo wordt het velen malen eenvoudiger om je eigen plan te volgen! Je kan hierbij doelen instellen en eenvoudig zien of je op schema zit met wat je financieel voor ogen hebt. 

Pros Trading 212

 • Fractionele aandelen
 • Aantrekkelijk geprijsd 
 • Groot aanbod

Cons Trading 212

 •  Geen opties

Geef uw reactie op dit artikel: